Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Festival aromaterapije „Apsyrtides“ predstavlja veličanstvenu Aloe vera

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s Gradom Cresom i Turističkom zajednicom Grada Cresa ove je godine organizirao Festival aromaterapije „Apsyrtides" upravo s temom Aloe vera.

Sačuvano prirodno okruženje jedinstvena je osobina otoka Lošinja; čistoća mora i zraka, blaga klima, biljni pokrov sa 1018 biljnih vrsta, aromatični mirisi, uz opuštanje i odmor, blagotvorno djeluju na organizam i čine ga zdravijim i sretnijim. Na otoku vitalnosti svoj dom je uz 230 ljekovitih bilja pronašla i veličanstvena Aloe vera.

Sudionici će od 10. do 30. lipnja kroz ponudu od 33 događanja održati razne radionice, edukacije i predavanja o primjeni Aloe vera u svakodnevnom životu, kozmetici i prehrani na prostoru cresko- lošinjskog arhipelaga, a otvorenje Festivala aromaterapije „Apsyrtides“ održat će se na Ekološko- obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Kučić u Martinšćici na otoku Cresu 10. lipnja 2015. godine s početkom u 11,00 sati.

Aloe vera je od davnina u službi medicine i ljepote upravo zbog svog hidratantnog, antioksidativnog, protuupalnog i antiseptičkog djelovanja te usporavanja starenja kože i sprječavanja opeklina od sunca, prema riječima Ane Turk, mag.pharm, univ.mag.admin.sanit. Dr.sc. Donatella Verbanac Aloe vera opisuje kao specifičnu biljku posebnog izgleda prvu na popisu primjene djelotvornih ljekovitih biljnih vrsta a dr.sc. Nina Bašić Marković, dr.med navodi znanstveno dokazanu medicinsku djelotvornost u liječenju raznih bolesti ali i njezine oralne primjene kojom regulira nivo šećera u krvi te smanjuje nivo kolesterola što potencijalno ima povoljno djelovanje na sve zastupljeniju bolest modernog čovjeka - smetnje metaboličkog sindroma. Smatra se da ima antitumorsko djelovanje primjenom drežanog efekta a primjena ove specifične biljke povoljno djeluje na rad žuči i jetre, smanjuje smetnje iritabilnog kolona te djeluje općenito detoksikacijski.

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja započela je projekt Festivala Aromaterapije 2013. godine edukacijama prvih aromaterapeuta na području Lošinja, nakon čega su 2014. godine održane radionice aromaterapije u obrazovnim ustanovama, a ovogodišnji Festival aromaterapije „Apsyrtides" proširio se na i cijelo područje cresko- lošinjskog arhipelaga, što je bila inspiracija za dodjeljivanje ovogodišnjeg naziv projekta „Apsyrtides".

Dobru suradnju turistički djelatnici Cresa i Lošinja već su dokazali svojim sudjelovanjem u sklopu pilot projektu Hrvatska 365 u kojem atraktivnim ponudama s preko 380 kilometara tematskih šetnica u destinaciji vitalnosti i zdravlja: LošinjuIlovikuSuskuUnijama i Cresu, ugodnim miomirisima specifičnih biljnih vrsta te stvaranjem ljekovite prirodne kozmetike, aromaterapije, ali i gastronomske ponude žele privući sve veći broj gostiju i izvan perioda ljetne sezone.

U ovogodišnjem Festivalu sudjeluje 23 sudionika s područja cresko- lošinjskog arhipelaga među kojima su svoje mjesto pronašla Ekološka i obiteljska poljoprivredna gospodarstva: EOPG Kučić koji će na Dan otvorenih vrata sudionike provesti u obilazak imanja i destilerije, a sljedećeg dana nakon održanih predavanja o osnovama aromaterapije ljubitelji prirodne kozmetike imati će priliku izraditi vlastitu. Uz posebnu ponuda melema i macerata Obrta Isabel te aroma paketa Susajde d.o.o., Meus- Vital d.o.o.i kozmetički saloni:, studio Bella, Iuvena- studio za njegu lica i tijela, Studio Vita, Laurus Slow spa i Royal Bellarmaris te aromaterapeutkinja Marina Jurkota Rebrović nude različite radionice, vježbe disanja i tretmane njege lica, tijela te kombinacije opuštajuće i medicinske masaže i pilinga na bazi Aloe vera u kombinaciji s aromatičnim uljima otoka Lošinja. Predavanje o medicinskoj primjeni Aloe vera u svakodnevnoj praksi u sklopu održavanja Festivala aromaterapije „Apsyrtides" održati će dr.sc. Nina Bašić Marković, dr.med.

Kreativci će uživati sudjelujući na radionicama izrade ukrasnih vrećica te mirisnim opuštanjem u polju lavande OPG Velčić i na radionici ručne izrade kreme s eteričnim uljima OPG Kuljanić te izradi svijeća od pčelinjeg voska s eteričnim uljima koje omogućuje OPG Dragoslavić Mladen ili ipak radionici filcanja u hidrolatu lavande Rute Cres. Potpuni doživljaj miomirisa koji pruža otok Lošinj doživjet će prilikom izrade hidratantne kreme od Aloe veraokruženi raznim otočnim biljem u Miomirisnom otočnom vrtu

Važan je i edukativni pristup u kojem za mlađe sudionike Dječji vrtić Cvrčak nudi radionice aromaterapije za djecu, a Osnovna škola „Mario Martinolić“ pomoći će učenicima u rješavanju pubertetskih problema uporabom prirodnih sredstava kroz radionicu izrade tonika protiv akni. Srednja škola „Ambroz Haračić“ polaznike radionice naučiti će sve o ljekovitim svojstvima, načinu korištenja i konzumiranja Aloe vera.

Iako postoji oko 240 vrsta Aloe vera, malobrojne su jestive, a specijalitete na bazi pripreme Aloe vera predstavit će nam i ugostiteljski objekti: Slastičarna Moby Dick i Restoran Eki koji će predstaviti, uz Aloe vera na jelovniku i prikaz prerade i mljevenja maslina u starom mlinu „Torać“. Restorani Jadranka hotela d.o.o.: Vitality hotel Punta i Hotel Bellevue nude posebno pripremljene cocktaile, a Bellevue Spa clinic tretirati će tijelo uljem metvice i lavande, a masažom tjemena i akupresurnih točaka lica zaokružit će cjelokupni doživljaj.

Nadamo se da će stanovnici i gosti cresko- lošinjskog arhipelaga uživati u Festivalu aromaterapije „Apsyrtides“ i njezinom veličanstvu Aloe vera.