Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Otok Lošinj u proljetnom duhu - posebna ponuda

Iskoristite posebnu ponudu u ožujku - akcijske cijene u kući Mandarina i Katja! Dočekajte početak proljeća na otoku Lošinju, mjestu jedinstvene ljekovite klime u čijim blagodatima možete uživati tijekom cijele godine.

Ožujak je, u sklopu projekta Miomirisi i okusi Lošinja, mjesec obilježen: ružmarinom, lovorom i eukaliptusom.

 

U skladu s obilježavanjem ožujka, nudimo Vam akcijske cijene smještaja u kući Mandarina i u apartmanima Katja - 30% popusta na noćenja u ožujku!

 

 

Informacije i rezervacije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RUŽMARIN

  Ružmarin je zimzeleni mediteranski grm aromatičnog mirisa koji može narasti do dva metra. Uzgaja se kao ukrasni grm, začinska biljka te za proizvodnju eteričnog ulja. Gusti grm s puno šibljastih ogranaka u donjem dijelu je drvenast dok gornji dio prekrivaju gusti listovi kratkih peteljki. Odozgo su tamnozeleni i goli, a odozdo sivkastobijeli od dlačica i žlijezda koje luče eterično ulje. Cvijet je dvousnat, svijetlomodre, ljubičastoplave do bijele boje. Cvate dva puta godišnje, od ožujka do svibnja i u rujnu, no na Lošinju cvate cijele godine. 

  Ružmarin se može uzgajati i u zatvorenom, u teglicama. Osim što je tako na dohvat ruke pri spravljanju jela u kuhinji, svojim mirisom djeluje na poboljšanje koncentracije jer jača mentalnu budnost, olakšava disanje i osnažuje pamćenje.

 

LOVOR

Rasprostranjen po zemljama Sredozemlja, a kod nas raste uz jadransku obalu pojedinačno ili u skupinama s ostalim zimzelenim grmljem. Listovi su kožasti, tvrdi i sjajni, a cvjetovi žućkastobijele boje. List se bere cijele godine, plodovi se beru od kraja proljeća i cijelo ljeto te se stavljaju u javorčić rakiju.

Lovor potiče apetit, regulira rad jetre i žuči, smanjuje nadutost i usporenu probavu te ima antiseptično djelovanje. Listovi i cvjetovi od davnina služe kao mirodija te za dobivanje eteričnog ulja. Okus lista je aromatičan, opor i gorak, a miris jak i ugodan.

U starom grčkom naziv za lovor je dhafni, prema mitu o nimfi Dafne koja se pretvorila u lovorovo drvo kako bi izbjegla Apolonovo udvaranje. Apolon je lovorovo drvo učinio svetim i nosio grančice lovora u uspomenu na neuzvraćenu ljubav. 

 

EUKALIPTUS

Primjerke stabla eukaliptusa na Lošinju možete vidjeti uz šetnicu na Čikatu gdje dosežu visinu preko 15 metara čime rade lijepi hlad i pružaju ugodan odmor i predah ili pak skonište od sunca dok se kupate na jednoj od prelijepih plaža na Čikatu. Lišće se dodaje mješavinama čajeva protiv šećerne bolesti, za čišćenje u slučaju zatvora i protiv živčanih bolesti i napetosti. Ulje eukaliptusa se nalazi u sastavu raznih preparata koji pomažu kod reumatskih oboljenja. Primjenjuje se i kod ženskih bolesti u obliku čaja i za kupke.

Eukaliptus u prijevodu s grčkog znači „onaj koji štiti“. Drvo porijeklom iz Tasmanije i Australije. Od njegovog mirisa bježe komarci te se upotrebljava za suzbijanje malarije. List ima umirujuće i antiseptičko djelovanje. Svojim egzotičnim mirisom i svježinom podignut će vam raspoloženje i pružiti osjećaj vedrine.



Naša preporuka