Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Planinarenje – Šetanje – Trčanje

Planinarenje na svaki od vrhova na otoku moguć je korištenjem označenih pješačkih staza. Sis je visok 648 m, Televrin 588 m, Goršćak 243 m.

Sve staze uz more, šetališta i šume izvrsne su za ove vrste rekreacije. Blaga klima omogućava sportašima, rekreativnim sportašima i onima koji preferiraju aktivni odmor šetnje i planinarenje tijekom cijele godine. Istražite i izaberite stazu koja vam najviše odgovara

Lungomare staze i lagane pješačke staze

Prate obalu otoka, prolazeći brojnim uvalama i uvalicama, kroz stoljetnu borovu šumu. Staze u blizini grada i hotela su popločene. Na njih se dovezuju manje zahtjevne planinarske staze na južnom dijelu otoka koje vode do osamljenih plaža.

Vidikovac Monte Baston

U Malom Lošinju. Staze su lagane, smještene u park šumi Čikat i povezane sa ´Lungomare´ šetnicom. Sa vidikovca pruža se pogled na grad i luku, susjedne otoke Susak i Srakane.

Teže pješačke staze

Staze su idealne za zahtjevne i iskusne planinare te početnike željne ´pravog´ planinarskog iskustva. Atraktivnost staza je netaknuta priroda i brojni vidikovci, koji pružaju veličanstven pogled na arhipelag.

Brdo Sv. Ivan

Staze su srednje težine sa nekoliko manje zahtjevnih uspona (iz Velog Lošinja i uvale Krivica). Idealan pogled na Veli Lošinj i otoke Ilovik, Male i Vele Orjule. Povezane su sa ´Lungomare´ šetnicama. Moguć je pristup iz pravca Malog i Velog Lošinja.

Brdo Osoršćica i vrh Televrin (589 m)

Najviša točka Lošinja s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijelo lošinjsko otočje, susjedne otoke (Rab, Pag) i Istru. Mogući su pristupi iz pravca Osora, Nerezina i Ćunskog

Opće upute

Teže pješačke staze, zahtijevaju nošenje čvrste sportske obuće ili planinarskih cipela, te obavezno nošenje vode ili sokova, posebice tijekom ljeta.

Nikako nemojte rušiti stoljetne kamene suhozide (gromače). Ako Vam se koji kamen uruši, vratite ga na mjesto. Drvena rešetkasta vrata - lese, na koje ćete nailaziti, obavezno zatvarajte za sobom. Ako naiđete na kakvu životinju, ponašajte se prirodno, umirite se i promatrajte.

Pratite oznake na terenu, ne idite stazama koje nisu označene. Mnogi puteljci i staze na otocima zapušteni su i nisu pogodni za korištenje.

Napomena: Na otocima cresko-lošinjskog otočja nema zmija otrovnica. Prema legendi ove je otoke blagoslovio Sveti Gaudencije, osorski biskup, i tako zauvijek protjerao zmije otrovnice. Dok znanstvenici još uvijek ne znaju pravi razlog, vjerujmo legendi.