Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Macaklini

Macaklin je zaštićena vrsta koja obitava na otoku Lošinju. Dijele se na dvije vrste: kućni macaklin i zidni macaklin. Macaklini su bezazlene, bezopasne i korisne životinjice, ali mnogi ih se plaše, a neki ih čak i ubijaju. Macaklini su gušteri iz porodice gekona.

Obično se kreću oko uličnih svjetiljki gdje ima puno mušica i leptira.. Tijelo im je gotovo prozirno, Brzi su dok love plijen te ga hvataju malim i čvrstim ugrizom. Zbog svojih čudnih nogu lako se penju po okomitim zidovima te preskaču velike udaljenosti. Nakon hranjenja oblizuju se preko cijelog lica i očiju, nemaju očne kapke. Hladnoća ih usporava. Njihovo uništavanje je protuzakonito i kažnjivo. Državna uprava za zaštitu kulturne i prirodne baštine stavila ih je na popis zaštićenih i ugroženih vrsta. Na području Cresko - lošinjske otočne skupine poznate su dvije vrste: kućni macaklin i zidni macaklin.

Kućni macaklin

Odozgo je boje mesa, sa smeđim mrljama i mnogo bradavica; oči su velike, a zjenice okomite; 8 - 10 cm. Živi na suhim područjima sa šljunkom i zidićima. Rado se zadržava u zgradama. Aktivan je noću; može se spretno penjati po okomitim površinama i vrlo brzo kretati. Hrani se svim malim kukcima i paucima mekane kože. Glasno krekeće kad doziva ženke ili kad se bori sa ostalim mužjacima

Zidni macaklin

Odozgo je svijetlosiv, smeđ ili crn; ima više redova ljusaka; odozdo je boje vrhnja; tijelo je zdepasto i spljošteno; zjenica je okomita; 10 - 19cm. Živi na suhim, sunčanim i kamenitim područjima, rado se zadržava u vrtovima i na kućama, rado se sunča, dobro se penje (još bolje od kućnog macaklina) i brzo se kreće. Hrani se raznim kukcima i paucima. Razmnožava se polažući ljepljiva jaja mekane ljuske, iz kojih se mladi izlegu tek nakon 120 dana (zato je i donekle ugrožen). Tiho pišti.

Projekt SPASIMO VRSTU PORED NAS ima za cilj da javnost upozna macaklina, ugroženu vrstu koja živi pored nas, ulazi u naše kuće i izaziva strah i odbojnost ljudi, te je ugrožena. Projekt je lokalnog značaja sa namjerom prerastanja u regionalni. Projektom se pokušava promijeniti stavove ljudi...

Posjetite: www.gecko-macaklin.com