Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Događaji

Karnevalske priredbe

Duga je i poznata tradicija maškaranja na cijelom području Kvarnera, pa tako i na ovim otocima. Tradicija maškaranja datira još iz prapovjesti, kasnije se intepretira kao Karneval, te postaje tradicionalni oblik zabave, opuštanja, reagiranja na život.

U svim mjestima na otoku Lošinja organizira se svake subote maškarana zabava, a vrhunac karnevalskih događanja je u utorak, pusni utorak, dan prije Pepelnice, kad je po gradu organizirana karnevalska povorka, a okupljenom mnoštvu se čita Testament, koji je na dijalektu i u kojem se govori o svim važnijim događajima koji su se desili tijekom godine, prokomentirani na šaljivi način iz perspektive malog čovjeka. Na kraju se lutak koji simbolizira Pusta kažnjava i spaljuje na lomači,za sve grijehe i nestašluke koji su počinjeni u godini, a s njim nestaju u pepelu.

Fešta lošinjske kuhinje, travanj

Fešta lošinjske kuhinje se održava s ciljem promocije gastronomske ponude, izvorne i autohtone otočne kuhinje, baziranoj na flori i fauni otoka Lošinja. U manifestaciju se uključuju ugostiteljski objekti, koji za vrijeme trajanja manifestacije nude dva specijaliteta na zadanu temu. Ove godine tema je u znaku tradicije pomorstva Malog Lošinja, a raditi će se kapetanska jela iz tog doba.

Završna prezentacija održava se na glavnom gradskom trgu, gdje će se prezentirati svi ugostiteljski objekti koji su sudjelovali u manifestaciji, napraviti će se show-cooking s prezentacijom spravljanja nekih od specijaliteta, izabrat će se najbolje jelo, a u žiriju i u spravljanju jela moći će aktivno sudjelovati publika.

Uskrs na Lošinju

Puhački orkestar Josip Kašman održati će Uskrsni koncert i to:

 • Veli Lošinj – župna crkva, početak u 11,00 sati
 • Mali Lošinj – župna crkva, početak u 19,00 sati

Jedriličarska regata „S vjetrom kroz tišinu“

Održava se u mjestu Nerezine, jedinstvena je jedriličarska regata za gluhe i nagluhe osobe, prvi takav projekt u Europi, razvio se i poseban oblik znakovnog jezika prilagođen komunikaciji na plovilu i jedriličarskim zahtjevima.

Info: www.usj.hr

Pješački maraton „Put dupina“, travanj

Pješački maraton dužine oko 20-tak kilometara, kreće s glavnog malološinjskog trga, preko Čikata i Sunčane uvale do najjužnijeg dijela otoka Lošinja, uvale Mrtvaške, te dalje prema Velom Lošinju i uvali sv. Martin, da bi se ponovno vratili na mjesto polaska, malološinjski gradski trg. Prava nagrada za sve maratonce biti će, ukoliko na svom putu vide zaigrano jato dupina, koji upravo u ovom dijelu lošinjskog akvatorija najviše borave.

Maraton nije natjecateljskog karaktera, mogu sudjelovati svi ljubitelji prirkode i pješačenja. Svaki sudionik dobiti će diplomu o sudjelovanju, a na nekolio punktova duž rute biti će postavljeni štandovi sa okrijepom.

Start maratona je u 08,00 sati, cilj se očekuje oko 17,00 sati.

Lošinjski cvijet, travanj

Cvjetni sajam, koji se održava na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju, u vremenu od 09,00 – 13,00 sati, tradicionalna manifestacija gdje izlažu brojne cvjećarne, rasadnici, razne udruge i kada se glavni trg pretvara u veliki cvijetni trg.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja ovom prilikom nagrađuje dobitnike u akciji za najljepše uređeni vrt i okućnicu, a svim iznamljivačima poklanja sadnice bilja, kako bi Lošinj bio što čišći i ljepši na radost svih nas i naših gostiju.

Dani Apoksiomena, travanj

Hrvatski Apoksiomen obogatio je svjetsku kulturnu baštinu kao jedan od najvažnijih antičkih arheoloških nalaza današnjice. Statua Apoksiomena pronađena je u podmorju Velih Orjula, otočića jugoistočno od otoka Lošinja, nakon što je gotovo dva tisućljeća ležala na morskom dnu. Zahvaljujući restauratorima i konzervatorima, statua mladog atlete je ponovo zasjala u svoj svojoj ljepoti. Očekuje se da će Apoksiomen uskoro biti trajno smješten u Malom Lošinju.

Tijekom dana Apoksiomena biti će prezentirane antičke frizure i antički nakit, biti će izbor za mister Apoksiomen i miss rimljanke, moći će se kušati antička gastronomija, u hotelima će biti ponuda rimske kupke i masaže, organizirati će se arheološko ronjenje ( Susak – rt. Margarina) i dr...

Lošinjski polumaraton, kraj travnja, početak svibnja

Lošinjski polumaraton dužine je 21.097 metara, a trasa utrke je od Veli Lošinj – trg Mali Lošinj – Čikat – Sunčana uvala – Veli Lošinj. Start utrke je u 11,00 sati.

Za građanstvo biti će organizirana utrka dužine 5.000 metara Veli Lošinj – Mali Lošinj – Veli Lošinj. Svi natjecatelji imaju besplatni ručak, a budući da se utrka održava za vrijeme trajanja manifestacije Mirisi otočne janjetine biti će to janjeći žgvacet s palentom.

Info: www.losinj-val.com/ak-losinj

Nerezinski „Muaj“, prva nedjelja u svibnju

Održava se na trgu „Studenac“ u Nerezinama s početkom u 10,00 sati. Folklorno-scenska priredba koja se održava preko 200 godina, prve nedjelje u mjesecu svibnju, simbolizira pozdrav proljeću. Nemojte se začuditi kad vidite na središtu trga barku, to je barka od najljepše djevojke u Nerezinama, koju Nerezinski mladići izaberu, a cvijeće po trgu je iz vrtova neudanih cura, dok vrata predstavljaju ulaz u taj jedinstveni „vrt“.

Svakako ne propustiti!

Dani Ambroza Haračića, travanj

U uvali Čikat se nalazi spomenik prof. Ambrozu Haračiću, a upravo njemu moramo zahvaliti za današnji izgled Čikata, koji je nekad bio pust i gol, da bi pod Haračićevim vodstvom 1886. godine bilo osnovano Društvo za uljepšavanje i pošumljavanje Malog Lošinja, a na Čikatu zasađeni prvi borovi, dakle stari više od 120 godina.

Planinarenje: Putem Sv. Gaudencija, lipanj

Osorski biskup, sv.Gaudencije rodom je iz Tržića,malog mjesta na otoku Lošinju,nasuprot Osoru. Radi svojega svetog i revnog života, bio je prognan od oholih osorskih plemića, te se morao zakloniti u spilju, koja i danas postoji na vrhu Osoršćice, sa zapadne strane ( spilja sv.Gaudencija ). Ovdje je boravio niz godina čineći pokoru, te je isprosio od Boga milost, da na otocima Cresu i Lošinju nema zmija otrovnica, , ako se koja i donese, odmah bi uginula.

Uoči sv. Gaudencija (01.06.) održati će se planinarenje putem sv. Gaudencija i to od Osora (crkvica sv. Gaudencija) – Tržić – Planinarski dom sv. Gaudencija – Televrina – spilja sv. Gaudencija – Nerezine. Na trasi puta biti će organizirana okrijepa i svečani doček u Nerezinama. Trajanje hoda cca. 8 sati.

01.06. Sv. Gaudencije – Osor

Sv. Gaudencije zaštitnik je Osora i creskog-lošinjskog otočja. U Osoru se održava svečana sv. misa s procesijom po zidinama Osora, nakon čega je organizirana pučka fešta.

21.06. Dan glazbe

Manifestacija koja se u Malom Lošinju održava od 1993. godine, na prvi dan ljeta, a obilježava ulazak u najintezivniji dio godine i početak glavne turističke sezone. Održava se na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju s početkom u 10,00 sati, gdje sudjeluju djeca iz osnovne škole i dječjeg vrtića.

24.06. Sv. Ivan - Punta Križa

Proslava zaštitnika mjesta Punta Križa, održava se sv. misa s procesijom po mjestu, a noć uoči proslave pali se koleda. U sklopu manifestacije organizira se izložba , te nastupi folklora i harminikaša.

28. – 29.06. Sv. Petar i Pavao – Ilovik

Proslava zaštitnika otoka Ilovika sv. Petra i Pavla. 28.06. organizira se pučka fešta na predjelu Gubina, gdje se tradicionlano pali koleda (krijes), idući dan je sv. Misa s procesijom po mjestu s kipovima sv. Apostola Petra i Pavla, a navečer na trgu završna fešta.

02.07. Gospa od Loza

Gospa od Loza, Marijansko svetište, na misu dolaze ljudi iz okolnih mjesta Osor, Belej, Ustrine, Plat, Srem, Verin, Punta Križe i Nerezine (koju se nekada išli s barkama). Nakon mise organizirano je druženje, harmonika i domjenak.

OSKAR fest

Oskrarfest međunarodna je izložba karikatura, koja se održava u društevnom domu u Osoru. Posjetitelji tijekom izložbe mogu glasati za najbolju karikaturu, a glavni cilj manifestacije je nasmijati ljude bez obzira na njihovu dob, spol, nacionalnost, jezik ....

Osorske glazbene večeri, srpanj/kolovoz

Festival klasične glazbe koji se održava u Osoru od 1976. godine. Koncerti se održavaju u Osorskoj katedrali, a izvode se djela hrvatskih skladatelja, čime su Osorske glazbene večeri svojevrsni promicatelji hrvatskog glazbenog stvaralaštva.

22.07. Sv. Marija Magdalena

Pučka fešta u Nerezinama , na trgu Studenac, uz nastup folklora i galzbenog sastava. Na fešti se prezentira i gastronomska ponuda u organizaciji lovačkog drušva Halmac i Udruge ovčara Cres i Lošinja „Lesa“.

Dan Iseljenika, otok Susak, zadnja subota u srpnju

Održava se na otoku Susku, zadnje nedjelje u mjesecu srpnju, kada Sušćani koji žive diljem svijeta (većinom u Hobokenu, New Jersey, USA) dolaze u svoj rodni zavičaj. Tijekom cijelog dana održava se bogat sportsko-zabavni program.

Jazz festival Lošinj, srpanj/kolovoz

Jazz festival Lošinj održava se šestu godinu zaredom i okuplja vrhunske hrvatske i internacionalne jazz glazbenike. Program se odvija na Ljetnoj pozornici kina Vladimir Nazor, s početkom u 21,30 sati.

Info: www.jazzlosinj.com

Veloselske ljetne užance, zadnja subota u srpnju

 • Manifestacija čiji početak datira iz 20-tih godina prošlog stoljeća. Tijekom dana održavaju se u Velološinjskoj luci brojne sportske priredbe, od kojih posebno izdvajamo: klizavi stup, potezanje konopa, potapljanje sandolina, a izuzetno atraktivna i jedinstvena je “Veloselska alka”. Početak je u 18,00 sati.
 • 01.08. Dan dupina

  Održava se od 1993. godine u Velom Lošinju i to svake prve subote u mjesecu kolovozu, obuhvaća izložbu dječjih likovnih radova u centru Velog Lošinja, igre za djecu U potrazi za …, izložbu fotografija, projekcije i koncert na otvorenom. U manifestaciju se svake godine uključuje lokalno stanovništvo, ali i velik broj turista.

  Nerezinske ljetne igre, srpanj/kolovoz

  Sportsko-zabavne igre koje se održavaju u mjestu Nereine, a sastoje se u natjecanjima u klizavom stupu, beach volleyu, malom nogometu, boćanju, turniru u briškuli i trešeti, te potezanju konopa. Ekipe u natjecanju čine i mnogobrojni turisti, tako da nije neuobičajni da domaćine u potezanju konopa pobjedi ekipa turista.

  Isto tako se i za djecu organiziraju razne sportske igre, navečer je dodjela nagrada i završna fešta uz bogati zabavni i gastronomski program.

  Lošinjska regata krstaša, kolovoz

  Održava se tradicionalno prvu vikend u osmom mjesecu i to po 28 put. U regati mogu sudjelovati svi koji imaju jedrilicu, prvi dan regate jedri se navigacija s polaskom iz Mali Lošinj – Susak – Ilovik – Mali Lošinj. Drugi dan jedri se u malološinjskoj uvali “štap” jedrenje s startom u 11,00 sati.

  Info: www.jk-jugo.hr

  Nautički concert, kolovoz

  Jedinstveni koncert puhačkog orkestra u prekrasnoj pješćanoj uvali Engleza na otočiću Koludarcu, za sve nautičare i ljubitelje mora.

  16.08. Sv. Roko

  Tradicionalna fešta koja se održava u mjestu Belej, povodom proslave njihovog zaštitnika sv. Roka.

  27.09. Svjetski dan turizma

  Završna fešta na trgu, oproštaj od ljeta i glavne sezone,obilježava se svjetski dan turizma, dodjeljuju se nagrade za najbolje turističke djelatnike.

  Arbunada, listopad/studeni

  Lov na arbune, odvija se na starinski način, rukom iz barke, jedini koji se kao takav zadržao na Jadranu, naravno navečer je fešta i degustacija ulovljenih arbuna.

  Dani kruha, listopad

  Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, obilježava se izložbom pekarskih proizvoda i specijalnih vrsta kruha, te prigodnim zabavnim programom. Održava se glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju s početkom u 10,00 sati.

  24.10. Svjetski dan pješačenja

  Akcija pješačenja u suradnji sa Planinarskim društvom u koju se uključuju svi, staro i mlado, promovira se zdrav način života, održavanje kondicije, briga o svom zdravlju.

  Lošinjska regata optimista, studeni

  Održava se u Malom Lošinju u uvali Čikat za klasu Optimist, okuplja oko veliki broj malih jedriličara.

  Informacije: www.jk-jugo.hr

  11.11. Dan Grada Malog Lošinja

  Počeci Malog Lošinja sežu u 12. stoljeće kada je na otok Lošinj došlo dvanaest hrvatskih obitelji nastanivši se u istočnoj uvalici Sv. Martin. Danas je Sv. Martin zaštitnik grada, te se obilježava uz brojne sportske i zabavne priredbe.

  Lignjada, studeni/prosinac/siječanj

  Organizira se na otoku Unijama, povodom sv. Andrije zaštitnika Unija. Mogu sudjelovati svi, a ukoliko nemate svoju barku, organizatori će vam dodjeliti barkariola. Nakon natjecanja i vaganja ulova, navečer je organizirana dodjela nagrada i pučka fešta.

  06.12. Sv. Nikola

  Sv. Nikola zaštitnik je mjesta Ćunski i Suska, gdje se organiziraju pučke fešte povodom proslave njihovog zaštitnika.

  Novogodišnji kup u podvodnom ribolovu, prosinac

  Entuzijasti SRD „Udice“ organizatori natjecanja u podvodnom ribolovu, došli su na ideju da se upravo uoči Nove godine organizira natjecanje u podvodnom ribolovu, dok je cijela Europa prekrivena snijegom u Malom Lošinju je sasvim ugodno, te tako skrenuti pažnju javnosti i gostima na blagu lošinjsku klimu. Ideja je realizirana 1959. godine, te se tradicija održavanja novogodišnjih natjecanja u podvodnom ribolovu održala do danas.

  Za vrijeme vaganja ulova, posjetitelji mogu kupiti lutriju, te nakon proglašenja pobjednika sudjelovati u izvlačenju i kući odnijeti lijepi primjerak ulovljene ribe.

  31.12. Doček Nove godine

  U većini hotelskih objekata organiziran je doček Nove godine, dok je na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju organiziran prijepodnevni ispraćaj Stare godine i navečer doček Nove godine.