Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Travel planner

Naš otok je povezan trajektnom linijom, katamaranom, autobusom i zračnim putem s kopnom. Razlika između katamarana i trajekta je to što trajekt prevozi automobile dok katamaran samo putnike.

TRAJEKT

Glavni trajektni prijevoznik ne otoku je Jadrolinija d.d. Ljeti također povezuje otok s Italijom, trajektom i katamaranom.

Redovna, godišnja trajektna linija odvija se između pristaništa Porozina - Brestova te Marag - Valbiska. Trajekt isplovljava više puta na dan i ljeti i zimi. Ova dva trajekta neprestano plove, prestaju plovidbu samo u slučaju lošeg vremena.

Jadrolinija ima također liniju jednom tjedno od Malog Lošinja do Zadra i natrag. Ljeti najčešće plovi jedna linija više.

Pogledajte vozni red trajekata.

KATAMARAN

Lošinj je također povezan katamaranom s kopnom. Katamaran polazi svaki dan ujutro iz Malog Lošinja na male susjedne otoke, Cres i Rijeku. Povratak iz Rijeke je svako popodne, a vozni red se mijenja ljeti i zimi. Katamaran je jeftiniji od drugih prijevoznih sredstava, a putnici ga vole zato što za vrijeme putovanja imaju malo krstarenje po Kvarneru.

Sva ova morska prijevozna sredstva ovise o vremenskim prilikama.

Pogledajte vozni red katamarana.

AUTOBUS

Autobus kao prijevozno sredstvo omiljen je mnogim putnicima, posebno onima koji pate od morske bolesti. Autobus polazi nekoliko puta na dan u Cres, Krk (Malinska,Omišalj), Opatiju, Rijeku i Zagreb. Ljeti postoji i svakodnevna autobusna linija s Ljubljanom. Iz rijeke i Zagreba polaze mnoge linije za druge veće tuzemne i inozemne gradove.

Kada ste na otoku najlakše se kretati autobusnim prijevozom. U ljetno vrijeme organizirana je autobusne linija fly and drive od aerodroma Rijeka (na otoku Krku) do Lošinja. Letovi su organizirani iz Njemačke, organizira ih Hlx Company. Informacije i rezervacije: 00385 51 236 256 ili info@island-losinj.com

Pogledajte vozni red autobusa.

ZRAKOPLOV

Trenutno je Aerodrome Mali Lošinj osposobljen samo za male privatne avione. U planu je povećati aerodrom kako bi mogao primati i veće avione.

MOSTOVI

Na otoku su dva pokretna mosta, duga samo nekoliko metara ali veoma korisna. Jedan je između Cresa i Lošinja - Osor a drugi je Privlaka u Malom Lošinju. Oba mosta su veoma važna za brodove i jahte jer ima skraćuje putovanje.

Mostovi su otvoreni za morski promet 2 puta na dan:

  • Privlaka 09:00, 18:00
  • Osor 09:00, 17:00

AUTOMOBIL

Najbrži put do otoka Lošinja je autom. U vrijeme ljetnih mjeseci mogući su zastoji na granicama. Glavni put za Sloveniju i Hrvatsku je preko Tauern autoceste.

Auto cesta u Austriji (Autobahn) nije besplatna; možete pokupiti vinjetu (službeno Autobahnvignette) na austrijskoj granici ili na benzinskim postajama ili auto klub ureda u svim zemljama koje graniče sa Austrijom.

Da biste došli do otoka Lošinja iz Italije (Trst) - Granični prijelaz Pasjak / Rupa - Opatija - Brestova / trajekt Porozine - 80 km do Malog i Velog Lošinja. Drugi način je Trst - Granični prijelaz Pasjak / Rupa - Rijeka - otok Krk - Valbiska / trajekt Merag -- 60 km do Malog i Velog Lošinja.

Za ulazak i vožnju po Hrvatskoj, potrebna Vam je zelena karta osiguranja i važeća nacionalna ili međunarodna vozačka dozvola. Benzinske crpke u velikim gradovima kao i na važnim prometnicama otvorene su non-stop, inače je radno vrijeme od 6:00-20:00. Bezolovni benzin je dostupan na svim pumpnim stanicama i to se zove bezolovni ( zelena oznaka). Cestarina se naplacuje na autocestama.

Promet vozi desnom stranom. Ograničenja brzine su 130 km/h (81mph) na autocestama, 100 km/h (62mph) na dva traka, 50 km/h (31mph) u naseljenim mjestima i 80 km/h (50mph) izvan naseljenih područja. Iznos novčane kazne ovisi o težini počinjenih. Alkohola u krvi granica je 0,0 ppm. Prometna nezgoda mora biti prijavljen policiji odmah. Broj policije je 112. Hrvatski auto klub HAK-a (hrvatski Autoklub) surađuje s drugim međunarodnim autoklubova, tel: 01 464 0800.