Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Prirodne ljepote

Arhipelag

Cresko - lošinjski arhipelag prostire se na prostoru od 513 km² dok mu je dužina obale 501 km. Cresko - lošinjska otočna skupina prostorno je najveća otočna skupina na Jadranu, sastavljena od 36 otoka, otočića i hridi. Najviši vrhovi otoka Cresa su Gorice (650m) i Sis (648m), te otoka Lošinja Televrin (588m) Sv. Nikola (557m). Fenomen ove otočne skupine je otok Susak - vapnenačka hrid prekrivena finim pijeskom. To je otok na kojemu se način života, odjeća, govor i poljoprivreda nisu mijenjali posljednjih 500 godina.

Klima

Između sjevernog i južnog dijela otoka postoje neke klimatske razlike. Sjeverni dio otoka Cresa je dublje u Kvarnerskom zaljevu. Konstantno je vjetrovit a snijeg nije iznenađenje za vrijeme zime, te ima karakteristike blage kontinentalne klime. Južni dio otočne skupine je više zaklonjen a klima je izrazito mediteranska. Prosječna ljetna temperatura je 24 ºC, dok zimska iznosi 7 ºC, vlažnost zraka je 70%, a sunčanost iznosi preko 2600 sati godišnje. Zadovoljavajući odnos između temperature i vlage tvori klimu korisnu za osobe s alergijskim problemima te problemima dišnih organa.

More

Kontinuirano kretanje mora u malim uvalama stjenovitog dna zaslužno je za bistroću morske vode. Prosječna zimska temperatura mora je 12 ºC, dok ljetna iznosi 27 ºC.

Flora

Na krajnjem sjeveru otoka Cresa raširena je hrastova šuma, točnije šuma hrasta medunca. Središnji dio otočne skupine je pretvoren u pašnjake, maslinike te vinograde, a neobrađeni dio zarastao je makijom. Na južnom dijelu prevladavaju zimzelene šume s crnikom i lovorikom. Krajem 19. st. početkom 20. st. velika površina toka Lošinja bila je pošumljena zahvaljujući profesoru Ambrozu Haračiću. Za vrijeme njegove duge karijere uspio je dokumentirati 939 različitih vrsta bilja od kojih se većina koristi za različita liječenja.

Fauna

Cresko - lošinjski arhipelag, a posebno brdo Osoršćica puno je velike i male divljači: jelen, muflon, divlja svinja (vepar), zec i kuna. Na otocima su nastanjene i 162 vrste ptica od kojih je posebno zaštićen bjeloglavi sup. U moru Cresko - lošinjskog arhipelaga živi 95 vrsta riba, 61 vrsta rakova, 38 vrsta školjki, te skupina od 150 dupina. Ovce su najrasprostranjenija domaća životinja, ali ima i koza, krava, svinja, magaraca (tovara) te konja.

Vransko jezero

Vransko jezero je kriptodepresija čija je apsolutna dubina 74,5 m, a srednji vodostaj oko 13 m iznad razine mora pa najdublji dio jezerskog dna leži oko 61,5 m ispod morske razine. Ovo jezero je izvor pitke vode ali i stanište mnogih slatkovodnih riba.

Osoršćica

Ne zna se još uvijek zbog čega nema zmija otrovnica, no zabilježeno je čak sedam vrsta neotrovnih zmija. Legenda kaže da je ove krajeve blagoslovio i tako zauvijek protjerao zmije otrovnice Sveti Gaudencije, osorski biskup.

Kvaliteta zraka

Na Lošinju je zaista moguće udahnuti punim plućima! Prepustite se talasoterapijskom djelovanju našeg arhipelaga. Analiza je dokazala da imamo prvu kategoriju kvalitete zraka, stoga uživajte u čarima prirodne aromaterapije kao i opuštajućim programima wellnessa i relaksacije.