Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Montevideo - sea view apartment Olive

Uživajte u udobnoj atmosferi šarmatno uređenog apartmana!

Put dupina otok Lošinj, otok vitalnosti

Put dupina idealan je paket aranžman za sve one koji su ljubitelji prirode i prirodnih ljepota, samoniklog bilja, šetnje. Upoznajte mirisne puteve i skrivene uvale omiljenog otoka s vodičem. Upoznajte seosko domaćinstvo u uvali Balvanida. Okrijepite se okusima domaćih specijaliteta. Obavezna je zatvorena obuća i dovoljno tekućine.

Tema:  Aktivni turizam/Zeleni putevi

Naziv paketa: Put dupina

Period: travanj, svibanj, rujan i listopad

Namijenjen za skupinu do 40 osoba

Minimalan broj polaznika: 10 osoba

Dužina staze: 32 km

 

Kome je namijenjen: Obitelji sa starijom djecom (od 8 g. nadalje), osobama koji vole prirodu i šetnju, umirovljenicima koji uživaju u aktivnostima, te u svrhu organizacije teambuilding-a, korisnicima seminara i kongresa

 

Bez utjecaja mora te faune oko otoka Lošinja, doživljaj svega ne bi bio potpun. Spoj flore i faune otoka Lošinja, spoj zemlje i vode, jedinstven i potpun doživljaj je svakog sudionika.

 

Prema nekim značenjima DUPINI predstavljaju prijateljstvo, zajednicu, spas i privrženost. Oni su morski sisavci, a u snovima naša volja i sposobnost kroz plovidbu emocijama. Oni su pozitivna poruka naše podsvijesti.Dupini su veze svijesti sa ostalim dijelovima psihe - spiritualno značenje, znak dobrog stanja, ovladavanje emocijama.Dupini predstavljaju duhovno vodstvo, vašu svijest, mentalne atribute i emocije. Iskoristite svoje znanje i i napredovat ćete u životu. Dupini su veza svijesti i podsvijesti. Predstavljaju vašu sposobnost i volju kod izražavanja emocija. Na predhelenističkoj Kreti dupini su štovani kao božanstva. Iz tog razloga, spoj edukacije o flori, a zatim doživljaj na moru i edukacija o fauni sudionici će doživjeti potpun povratak prirodi i osjećaju mira i spokojnosti.

 

Sve je u znaku lošinjkog samoniklog bilja te dobrog dupina, tako da sudionici imaju priliku čuti brojne priče o samoniklim biljkama, moći će pročitati informacije na info tabelama, kušati miomirisne slastice, te vidjeti, a i sudjelovati u istraživanju i radu Plavog svijeta. Doživjeti Lošinj kako ga doživljavaju mještani!

 

Opis paketa:

 

U šetnji koja je duga 32 km sa startom s trga u Malom Lošinju preko uvale Čikat, Sunčane uvale, do krajnje južne točke otoka Lošinja, rta Mrtvaške, do Velog Lošinja, te nazad do Malog Lošinja, svaki sudionik sudjeluje u edukaciji o miomirisima, samoniklom bilju otočja, o prošlosti i važnim ljudima poput lošinjskih kapetana i prof. Ambroza Haračića i njihovom utjecaju na sadašnjost, o Plavom svijetu i njihovom projektu zaštite dupina. Prilikom cjelodnevni šetnje, sudionici sudjeluju na način da fotografiraju i sudjeluju u foto natječaju, kušaju delicije, sudjeluju u edukaciji o zaštiti flore i faune.

Danas je Lošinj poželjna turistička destinacija u kojoj ćete ponovno moći pronaći sebe. Počeci turizma na Lošinju vezuju se uz zdravstveni turizam jer je blagodati klime i vegetacije otoka prva otkrila mudra austrougarska aristokracija. Osim što su Lošinj proglasili klimatskim lječilištem, u njemu su dali izgraditi brojne vile i ljetnikovce, koji obnovljeni, i danas krase Lošinj.

Šetnjom sudionici čuti brojne priče o lošinjskim kapetanima i pomorcima, kušati miomirisne slastice, te vidjeti, a i sudjelovati u prikazu ispraćaja lošinjskih pomoraca na rtu Annunziata.

Također, degustirati će miomirisne delicije otoka Lošinja, ovisno o mjesecu (likera od mirte - prepoznavanje mirte u prostoru šetnjom kasnije).

Specijaliteti miomirisa i okusa Lošinja:

Krema od naranče, marmelada od limuna i naranče, marmelada od naranče i mrkve, kumquat u rakiji, marmelada od gorke naranče, dijetalna marmelada od naranče, likeri od limuna i naranče, liker od limuna s vrhnjem, čokolada s narančom, kolači: jaffa kockice, caneloni s kremom od limuna, cvjetići od limuna, žele od limuna, rolada s kremom od limuna, kuglice od mrkve i naranče

 

Također, sudionici će imati priliku sudjelovati u maloj kulinarskoj radionici s demostracijom spravljanja čokolade od naranči.

Uz šetnju sudionike uključujemo u miomirisni kviz dok šetaju - prepoznaj biljku, skupljaj bodove, pobjedi!

Priča o aromateraopiji na otvorenom - dok šetaju udišu eterična ulja iz biljaka i morskom aerosolu

Prije Mrtvaške, u uvali Balvanida sudionici kušaju otočku janjetinu

U uvali Mrtvaška ukrcaj na brod put otočića Orjula, mjesta gdje je pronađen Apoksiomen – priča o Apoksiomenu.

Hrvatski Apoksiomen (2.-1.st.pr.Kr.) pronađen je 27. travnja 1999. godine u podmorju između otočića Vele Orjule i otoka Lošinja, te je za sada jedina pronađena velika bronca na istočnoj obali Jadrana. Kip predstavlja atletu, mladog sportaša u trenutku dok čisti strigil (strugaljka) kojim je sa svoga tijela sastrugao ulje, prašinu i znoj nakon natjecanja. Od poznatih osam varijacija prototipa Apoksiomena (od kojih je najpoznatiji brončani kip iz Kunsthistorisches Museuma u Beču, otkriven 1896. u Efezu), lošinjski je kip najcjelovitiji i najbolje sačuvan. Autor kipa je nepoznat, no klasična ljepota i vrsnoća izrade govore o vrhunskome majstoru.

- kušanje torte Apoksiomen

 

Nakon predavanja o sigurnosti na brodu prikazuju se formulari koje ispunjavaju istraživači Plavog svijeta kad su na moru te se tako mogu pobliže poznati sa radom istih. Edukacija sudionika o dupinima.

 

Photo contest – sudionici fotografiraju floru i faunu sa broda. Priča o pticama, ribama ili samoniklom bilju sa mora. Fotografije sa mora samoniklog bilja.

Nakon izleta do Orjula, brod nas odvodi do uvale Rovenska, Veli Lošinj.

U Rovenskoj ribar plete mrežu – gosti okušavaju plesti mrežu - vrste riba.

Gosti okušavaju plesti mrežu. Imaju priliku upoznati i prepoznavati vrste riba, te saznati sve o životu lošinjskih ribara. Naravno, skupljaju bodove i na taj način način osvajaju nagradu - vikend na Lošinju!

U tošu u Velom Lošinju, uvali Rovenska mogu degustirati maslinovo ulje - prepoznaj i ocjeni kvalitetu maslinovog ulja.

U tošu s stoljetnom tradicijom preradom maslinovog ulja u Velom Lošinju imaju priliku degustirati maslinovo ulje. U tošu organiziramo degustaciju maslinovog ulja, s prezentacijom tradicionalnog maslinarstva i dobivanja ulja na tradicionalan način. U degustacijama educiramo naše goste i ocjenjujemo kvalitetu maslinovog ulja.

Priče o kapetanima Velog Lošinja - dok šetaju prema Plavom svijetu i prema Velom Lošinju - Kapetan Leva stiže s mora i žena ga čeka, zagrljaj, djeca se igraju na feralu....

Na ulazu u Veli Lošinj, pričamo našim gostima priču o slavnom Veloselcu, kapetanu Levi, koji je oplovio Rt Horn, a on nas pozdravlja sa svojom obitelji na Punta Levi. Kapetan Leva stiže s mora i žena ga čeka, pada mu u zagrljaj, djeca se igraju na feralu.

Nakon napornog dana poklanjamo svim sudionicima masažu s eteričnim uljem lošinjske kadulje.

 

Više informacija: info@island-losinj.com