Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Miomirisni srpanj – bugenvilia i menta

Turistička zajednica u suradnji s Miomirisnim otočnim vrtom nastavlja razvoj projekta Miomirisi i okusi Lošinja. Manifestacija »Miomirisi i okusi Lošinja« širi se na cijeli grad, na kampove, hotele, turističke agencije, restorane, kozmetičke salone... Miomirisna mreža se širi u svim formama, od cvjetnih aranžmana, potpurija, likera, sokova, kolača, miomirisnih dekoracija do gastroponude u kojima se na različite načine koristi autohtono otočno bilje.

 

BUGENVILIJA (lat. Bougainvillea sp. L.)

 

Dekorativna i česta penjačica koja krasi mnoge vrtove našeg otoka.

 

BUGENVILIJA U MOJEM I TVOJEM VRTU

 

Bugenvilija je zimzelena penjačica koja voli svjetlost i sunce. Krase ju prekrasni cvjetovi koji u različitim kultiviranim oblicima mogu biti različito obojeni. Najčešća je ružičasta bugenvilija.

 

ZANIMLJIVOST

 

Bugenvilija dolazi iz tropskih i subtropskih područja.

 

DOBRO JE ZNATI

 

Bugenvilija se može razmnožavati reznicama. Voli blago kiselo tlo (pH vrijednos tla u rasponu od 5,5 – 7,0).

 

MENTA (lat. Mentha piperita L.)

 

Menta (paprena metvica) križanac je najmanje dviju vrsta metvica.

 

MENTA U MOJEM I TVOJEM VRTU

 

Menta je trajna biljka, spada u porodicu usnatica. Listovi su jajasti, a cvjetovi svjetloljubičasti ili ružičasti.

 

NUTRITIVNA VRIJEDNOST

 

Eterično ulje djeluje spazmolitički na bronhije i na glatke mišiće probavnog sustava. Potiće izlučivanje žući i istjeruje vjetrove. Ublažava grčeve. Pomaže kod nesanice, glavobolje, napetosti, čak i kod migrene. Sam mentol na koži i sluznicama pobuđuje osjećaj hlađenja i djeluje blago anestetički.

 

KONTRAINDIKACIJE: Pri korištenju eteričnog ulja na licu dojenčadi, osobito u blizini nosa može doći do reflektoričkih grčeva. Pri uporabi čaja poteškoće se ne pojavljuju.

 

ZANIMLJIVOST

 

Menta se uzgaja u Engleskoj još od kraja 17. stoljeća. Pored kamilice to je najpopularnija i najpoznatija ljekovita biljka. Kroz zdravu kožu mentol brzo prodire u organizam, što je osobito značajno kod kupelji, inhalacija i nanošenja na kožu.

 

VAŽNO JE ZNATI

 

Gotove pripravke koji sadrže mentol nikada ne upotrebljavati kod male djece i dojenčadi jer postoji opasnost od grčevitog stezanja bronhija i gušenja.