Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Mali Lošinj izabran u Top 100 održivih destinacija svijeta!

Šesti put zaredom, ali prvi put online, održana je globalna konferencija posvećena održivom upravljanju destinacijama i dodjela nagrada za Top 100 održivih destinacija svijeta. Mali Lošinj se ponovno situirao u skupinu najboljih, a ove je godine konkurirao u kategorijama Kultura i zajednica te Priroda i ekoturizam.

Otok Lošinj - Ivan Brčić Photography

 

Natjecanje za 100 održivih destinacija organizira se kako bi se prikazale priče o održivom turizmu i dobrim praksama, kao inspirativni primjeri drugim destinacijama, turoperatorima i putnicima. Objavljivanjem ovog godišnjeg popisa i dijeljenjem nagrada dobre prakse i priča o uspjehu u upravljanju odredištima, inicijatori prepoznaju korake poduzete prema tome da turističke destinacije postanu održivije, odgovornije i atraktivnije posjetiteljima.

 

Ove je godine odabir više nego ikad bio određen kvalitetom, djelotvornošću i prenosivošću priča o dobroj praksi koje su dostavile destinacije. Cijela procedura koordinirana je od strane Zelenih destinacija (Green Destinations), a dostavljene nominacije ocjenjivao je Sustainable Top 100 tim, stručnjaci iz zemalja diljem svijeta te partneri Zelenih Destinacija.

 

"Upravljanje održivim razvojem, koji je strateško pitanje i velika odgovornost, provodi se na svim razinama destinacije, što dokazuje činjenica da smo peti put uvršteni među Top 100 održivih destinacija svijeta. Turistička zajednica Grada Malog Lošinja je među predvodnicima održivog razvoja u Hrvatskoj. Među prvima smo se uključili u projekt Europske komisije: ETIS - Europski sustav pokazatelja za turizam za održiva odredišta, sudjelujemo u projektu CROSTO – Hrvatski opservatorij održivog razvoja turizma i brojnim drugima. Ove godine smo kao primjer dobre prakse predstavili projekt Integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji (IQM) u koji je uključeno više od 130 dionika u destinaciji s ciljem podizanja kvalitete u svim segmentima ponude, stvaranjem standarda kvalitete,povezivosti dionika i prepoznatljivosti Lošinja kao destinacije izvrsnosti. Drago nam je da je uz Lošinj i Lika destination izabran u Top 100 održivih destinacija svijeta jer je to upravo dokaz da naša strategija održivosti i uravnoteženosti razvoja turizma i okoliša plovi u dobrom smjeru", izjavio je Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

 

Ova vodeća globalna konferencija posvećena održivom upravljanju destinacijama i natjecanje održava se pod pokroviteljstvom Top 100 Partnership, s posebnim doprinosima:

Green Destinations, QualityCoast, TravelMole, Vision on Sustainable Tourism, Travelife, ITB Berlin, Azijska Mreža Ekoturizma, Ekoturizam Australija i GLP Films.

 

 

 

Više informacija o Green Destinations.



2020 Sustainable Top 100 Destinations