Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Vrijeme i klima u Lošinju

Možemo slobodno reći da otok Lošinj svoj turistički imidž izgradio zahvaljujući profesoru Ambrozu Haračiću. On je, naime, 1880. počeo sa sustavnim meteorološkim promatranjima i ti su podaci dali zeleno svjetlo svim kasnijim inicijativama u turizmu. Još od tih promatranja ustanovljena je amplituda temperatura od najniže u siječnju (7,3 °C) do najviše u srpnje (24,4 °C) od 17,1 °C. Zimi su temperature ugodne pa je otok Lošinj pogodan za posjete cijele godine, a s više od 2500 sunčanih sati godišnje Lošinj je jedno od rijetkih mjesta u Europi s tolikom količinom sunčanih sati.

Klima pogodna za liječenje bolesti dišnih organa

Godine 1885. dr. Conrad Clar stigao je na otok sa svojim bolesnim sinom. Nakon samo tri tjedna dječak je potpuno ozdravio. Time su Mali i Veli Lošinj stekli publicitet kao destinacije s klimatskim uvjetima koji pogoduju liječenju bolesti dišnih putova.

Sve to dovelo je do toga da su Mali i Veli Lošinj 1892. proglašeni klimatskim lječilištem i tada počinje turistički razvoj Lošinja.

 

Drugi u Hrvatskoj po broju sunčanih sati

Otok Lošinj ima mediteransku klimu s blagim zimama i ne prevrućim ljetima. Dovoljno je udaljen od kopna tako da je utjecaj mora dominantan. Ljeti more hladi kopno pa temperature u malom broju dana prelaze 30 °C, a zimi ga grije pa su temperature ispod 0 °C prava rijetkost. Sa 2580 sunčanih sati Lošinj se ubraja među najsunčanije destinacije u Europi, a to je vrlo bitan čimbenik turistima kod odabira destinacije. Prosječna temperatura ljeti je 24 °C, a zimi 7 °C. Prosječna temperatura mora ljeti je ugodnih 23 °C te će vas rashladiti u vrućim ljetnim danima. Od vjetrova su najzastupljeniji vjetar bura te jugo, a ljeti sjeverozapadni vjetar maestral koji daje potrebnu svježinu u popodnevnim žegama.

 

Naravno da na Lošinj nećete doći samo zbog zdravstvenih razloga, ima Lošinj puno toga za ponuditi svojim gostima. Ali ugodna mediteranska klima sigurno će vam goditi te ćete nakon samo nekoliko dana osjetiti kako lakše i ugodnije dišete. Zahvaljujući blagodatnoj klimi, Lošinj je atraktivan za posjetiti cijelu godinu. . Budući da je otok Lošinjdrugiu Hrvatskoj poinsolaciji(sunčani sati nad nekim mjestom tijekom godine), našim gostima uglavnom je zajamčeno lijepo vrijeme.

 

 

 

Srednje mjesečne temperature mora (°C), Mali Lošinj
   I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII God.
Srednja mjesečna   12.3 11.8 12.1 14.0 16.6 20.5 23.2 23.6 21.6 19.2 16.3 13.9 17.0
Srednje mjesečne temperature zraka (°C), Mali Lošinj
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII God.
 Srednja mjesečna  8.0 8.4 10.2 14.5 18.8 22.7 22.0 24.4 20.4 16.5 12.8 9.2 15.7