Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Mali Lošinj

Mali Lošinj smješten je u najvećoj zatvorenoj uvali Augusta ovog otočja. Sa 6500 stanovnika, danas je to najveći otočni grad na Jadranu.

Počeci Malog Lošinja sežu sigurno u 12 stoljeće, a možda i prije, o tome nema dovoljno pouzdanih podataka. Zna se da je upravo u 12. stoljeću pred naletom Mongola iz Ugarske došlo na otok Lošinj dvanaest hrvatskih porodica i nastanilo njegov južni dio. Neke od tih porodica nastanile su se u istočnoj uvalici Sv. Martin i na obroncima brijega iznad uvale. Budući da su prvi hrvatski doseljenici bili stočari i poljoprivrednici, tadašnje su kuće bile smještene iznad plodnih vrtova (predjel Gravot). Prelazeći s poljoprivrednog i stočarskog načina života na ribarstvo, pomorstvo i brodogradnju, selilo se i cijelo naselje. Zlatno doba Malog Lošinja bilo je konac 19. stoljeća kad je upravo zahvaljujući moru i pomorstvu «Malo selo» postalo pomorski gradić.

Dok se u Osoru, Cresu, Lubenicama i Belom na svakom koraku osjeća dah prošlosti, u Malom Lošinj osjeća se dah pomorskih kapetana. Jezgra grada i mnoge brojne vile potječu iz 19. stoljeća, kada su, u naponu pomorstva, građani Malog Lošinja živjeli u blagostanju.

Dogodi li se da boravite u kojoj od kapetanskih kuća i vila, možda će vam vlasnici pokazati stare porodične slike, namještaj dovezen iz Engleske, vaze i porculan iz Kine ili Japana, suvenire iz Afrike ili Južne Amerike. Duh lošinjskog pomorstva prisutan je upravo u takvim pomorskim kućama, a i današnji pomorci, vjerni staroj tradiciji, marljivo donose stare i nove predmete iz daleka svijeta.

U ljetnim mjesecima, kada desetak tisuća turista preplavi Mali Lošinj, pomorski se duh grada pomiče u drugi plan. Tada dolazi do izražaja novije obilježje turističkog mjesta. Mnogobrojni restorani, kafići, turističke agencije, hoteli i izletnički brodovi mame vas i pozivaju da ih posjetite. Za svakoga će se naći ponešto, dovoljno je poželjeti...