Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Osor

Osor je drevni grad na raskršću kopnenog i pomorskog puta. Smješten je na spoju između otoka Cresa i Lošinja bio je preduvjet za nastanak ovog naselja, njegov procvat, a poslije i propast. Više je puta spomenuto da su ovi otoci bili nastanjeni davno u pretpovijesti. Veliki dio otočnog prometa slijevao se upravo u Osor. Otočna cesta izravno je prolazila kroz grad, a ne kao danas, izvan gradskih zidina. Zbog obalnog načina plovidbe te dobro zaklonjenih uvala i uvalica , Osor je u pomorskom prometu bio gotovo neizbježna luka. Pretpostavlja se da je Kavuada (Cavanella), tjesnac koji danas razdvaja otoke Cres i Lošinj prokopan negdje u doba rimske vladavine.

Temelji gradskih zidina otkrivaju drevnu povijest čiji tragovi sežu u pretpovijest do IX st. pr. Krista, a ime gradića, Osor - Apsoros za koje se smatra da potječe od imena antičkog junaka Absirta, brata nesretne Medeje, čini ovaj starodrevni gradić mitskim. Antički gradski trg na kojem se nalaze prekrasne zgrade iz XV i XVI st., gradska vijećnica s natkrivenom ložom danas Gradski muzej), biskupska palača te velebna katedrala sa zvonikom sačinjavaju povijesnu jezgru grada.

Gradić koji je u isto vrijeme i povijest i muzej, ljeti postaje jedinstveni scenski prostor bogat kulturnim događanjima među kojima se ističu Osorske glazbene večeri.