Asl agencija d.o.o. TA Turist koristi kolačiće i piksele za praćenje na ovoj web stranici kako bi prilagodio sadržaj i analizirao promet i ponašanje korisnika. Prikupljene podatke možemo prenijeti na naše društvene medije, oglašivačke i / ili analitičke partnere za daljnje analize. Mi koristimo kolačiće za statističke svrhe i poboljšavamo vaše iskustvo na ovoj web stranici. Nastavljajući koristiti našu stranicu, pristajete na korištenje kolačića. Više informacija o kolačićima i pikselima praćenja te o tome kako ih onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.

Otočna panorama - 360°

Panoramskom mapom otoka pomoći ćemo Vam da se bolje snađete kako bi se pripremili za Vaš odmor bez stresa i brige.

Il Giardin' Reatreat

Il Giardin’ prekrasna villa s bazeon smještena u podnožju brda Sveti Ivan u Velom Lošinju.

Dolphin Watching Lošinj

Promatranje i šaptanje dupinima uz nezaboravno uživanje u moru. Iskustvo koje krojimo po vašoj mjeri!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju lončića od emajla!

Možete ih kupiti online, slobodno nas pitajte ili nas jednostavno posjetite u našoj agenciji. :)

Surađujte s nama!

Nudite proizvode ili usluge koji bi mogli biti korisni za naše klijente? Želite li svojim idejama i znanjem doprinijeti turističkoj ponudi, te steći nova iskustva i upoznati turistički svijet? Pridružite nam se kao naš poslovni partner!

Kuća La Dolce Vita

Belle Epoque, Casablanca i Il postino

La Dolce Vita **** apartmani

Novi apartmani u našoj ponudi!

Veli Lošinj

Veli Lošinj smješten je u uskoj uvali na jugoistočnoj strani otoka Lošinja, u podnožju brda Sv. Ivana. Iako se brojem stanovnika ne može svrstati u grad, izgledom to svakako jest. Visoke kuće, u prvom redu oko luke, te brojne raskošne vile s lijepim vrtovima, glavna su značajka Velog Lošinja.

Tik uz obalu diže se velebna barokna župna crkva s visokim zvonikom. Prva crkva Sv. Antuna Pustinjaka sagrađena je u 15. stoljeću. Već u 17. stoljeću na istom ju je mjestu zamijenila veća crkva, a sadašnja je crkva, ponovno na istom mjestu sagrađena 1774. godine. Zahvaljujući velološinjskim kapetanima, u ovoj je crkvi danas smještena najveća zbirka umjetničkih slika na kvarnerskim otocima .

Na drugoj strani luke, u drugom redu kuća otkrit ćete kulu s kruništem. Kula je podignuta u 16. stoljeću radi obrane luke, i tada se nalazila gotovo uza samu obalu. Lik te kule uzet je kao motiv na grbu Velog Lošinja.

Šećući uskim uličicama Velog Lošinja, kroz «portune» moći ćete vidjeti raskošne vile nekadašnjih kapetana, brodovlasnika i bogate gospode. U vrtovima tih vila skupljeno je osamdesetak vrsta različita bilja.

U velološinjskom parku, ispred današnje bolnice, a nekadašnje rezidencije nadvojvode Karla Stjepana, ima još više botaničkih vrsta (200).

Drugu značajku naselja doživjet ćete nešto sjevernije, oko crkvice Sv. Nikole iz 15. stoljeća. Pretpostavlja se da su tu počeci nastanka Velog Lošinja ili Velog sela, kako se nekoć zvalo.

Ako ste u glavnoj luci osjetili gradski ugođaj iz 19. stoljeća, u južnoj luci Rovenska osjetit ćete pravi ribarski ugođaj. Oko zaobljene lučice smještene su kućice, a u moru i na navozu bijele se ribarske barke. Kamen temeljac za veliki lukobran ispred Rovenske postavio je godine 1856. Nadvojvoda Maksimiljan (poslije meksički car).

Mjesta za posjetiti

  • Župna crkva sv Antuna Pustinjaka Crkva je građena od 1767. do 1774. godine prema nacrtima mletačkog arhitekta Berenga. Klasicistički smirene vanjšine, crkva je iznutra kasnobarokno raskošna i razigrana. Sama konstrukcija crkvene lađe s plitkim bočnim nišama i razvučenim koritastim svodom te smještaj pjevališta s orguljama u polukružnu apsidu dubokog svetišta daju ovoj crkvi akustiku i ugođaj koncertne dvorane. Orgulje su rad znamenitog mletačkog majstora Gaetana Callida iz 1782.
  • Crkva Gospe od Anđela izgrađena oko 1600
  • Park - botanički vrt «Podjavori»
  • Rovenska: lukobran iz 1854.
  • Kapela sv Ivana na brijegu nazvana po svecu, panoramski pogled na Veli Lošinj i Mali Lošinj
  • Samostojeća kružna kula u središtu Velog Lošinja sagrađena je u 15. stoljeću, u prvim desetljećima mletačke vlasti nad istočnom obalom Jadrana. Debelih zidova, malih otvora i razmjerno niska (17 m), stoljećima je odolijevala topovskoj paljbi s neprijateljskih brodova i štitila stanovništvo Velog Lošinja od gusarskih pljačkaških pohoda. Nakon gotovo dva stoljeća propadanja, temeljito je obnovljena i u njoj je 2001. otvoren Muzejsko-galerijski prostor Kula, dio Lošinjskog muzeja koji kroz stalne postave govori o slavnoj povijesti velološinjskog pomorstva i turizma.
  • Lošinj edukacijski centar u Velom Lošinju, gdje možete saznati više o Lošinjskom podmorja i koloniji dupina koji žive ovdje, uz multimedijske i interaktivne projekcije, izložbe i predavanja. Iskoristite priliku, usvojiti dupina, i sudjelovati u njihovom očuvanju. (više. ..)
  • Slikarski atelje Levinger, Garina 5; 051 236 103; otvoren svaki dan od 18:00 do 22:00;
  • Ukrasno bilje i bonsai, Slavojna; 051 236 496